Multimédiás CD MagazinReferencia-Szoftverfejlesztés

 

 

 

 


 


Horgászjegy, egyesületi tagság, államijegy nyilvántartás

/Egyedi fejlesztésű szoftver - Windows XP, VISTA, 7/

A horgászjegy nyilvántartás rendkívül körülményes feladat. Az ©InforMan Számítástechnika megbízást kapott egy teljes körű nyilvántartó program kifejlesztésére.

Az egyesületi és más horgásztevékenységek nyilvántartása egy speciális feladat. Régiónként, egyesületenként, tavanként változó lehet. Ezért egy olyan rendszert fejlesztettünk ki, amely átalakítással alkalmas lehet az Ön egyesületének az igényeihez is.

A horgászprogram program főbb funkciói:

- Egyesületi tagság törzsadatainak nyilvántartása

- Egyesületi tagdíj, államijegy, MOHOSZ tagdíj, egyéb díjak befizetése, értékesítése, nyilvántartása bizonylattal. Pénztárjelentés.

- Területi jegyek értékesítése, nyilvántartása. Pénztárjelentés.

- Éves - időszakos jelentések az Egyesület és MOHOSZ felé: Tagdíjat fizetetők, 70 év felettiek, Egyesületi tagság, Területi jegyek.

- Éves - időszakos statisztikák, kimutatások: Egyesületi befizetetések, Egyesületi tagság összesítő, Területi jegy összesítő.

A rendelkezésre álló rendszer alkalmas a Horgász Egyesületek általános nyilvántartására, éves statisztikák, jelentések elkészítésére.

Amennyiben Önnek egyedi igénye lenne Horgász Egyesületének nyilvántarásához, a program könnyen átszabható, így biztosan megfelel majd az elvárásainak.

Ha bővebb információt szeretne a kifejlesztett termékről, kérem keresse az ©InforMan Számítástechnika elérhetőségeit.

Egyesületi tagság törzsadatainak nyilvántartása Horgászjegy, egyesületi tagság, államijegy nyilvántartás

Horgász Egyesületi jelentés részletes kimutatássalHorgász Egyesületi jelentés a tagság összetételéről

Horgász Egyesületi jelentés 70 éven felüliekHorgász Egyesületi jelentésPénztárjelentés Horgász Egyesület

 


MULTIMÉDIA RENDSZER

/Windows alapú multimédiás információs rendszer fejlesztése/

Az ©InforMan Számítástechnika szoftverfejlesztésében számos Multimédiás Információs CD Magazin került már átadásra.

Az ©InforMan Számítástechnika által fejlesztett Multimédiás Információs CD Magazinok:

Multimédiás CD MagazinMultimédiás CD Magazin

 • Ajka
 • Badacsony Balaton
 • Budapest
 • Bük - Bükfürdő
 • Csákvár
 • Eger
 • Hajdúszoboszló
 • Hévíz
 • Keszthely
 • Kiskunlacháza
 • Kőszeg
 • Az Őrség
 • Pápa
 • Pécs
 • Siófok
 • Somló-hegy
 • Sopron
 • Sümeg
 • Szombathely
 • Tiszafüred
 • Tapolca
 • Tata
 • Várpalota
 • Veszprém
 • Zalakaros
 • Zala megye

Céges Multimédiás Információs CD Magazinok:

 • NYUgat DUnántúli VÍZügyi IGazgatóság
 • az ©InforMan Számítástechnika, több tucat vállalkozó egyéni CD-jét készítette már el

Multimédiás CD MagazinMultimédiás CD Magazin

Néhány szoftver jellemző:

Multimédiás környezetben ismerkedhet meg a CD használója, az adott település vagy régió látványosságaival, jellemzőivel több száz képpel, leírással, videóanyaggal bemutatva azt. A menükhöz hang is csatolható, kiemelve a multimédiás lehetőségeket.

Az egér használatával könnyen és egyszerűen érhetőek el a különböző menük, ahol rákattintva a megfelelő menüpontra, máris a kívánt információkhoz juthatunk.

A képet maximálisra nagyítva a teljes képernyőn látható lesz, melyet az automatikus diavetítéssel egyesével is megnézhetünk, sőt még a képek megjelenése közötti időt is magunk szabályozhatjuk, a gyors képcseréktől egészen a lassú léptetésig.

Ha bővebb információt szeretne a kifejlesztett termékről, kérem keresse az ©InforMan Számítástechnika elérhetőségeit.


Ipari Szövetkezet

/EXCEL táblázat, makróval/

A fent említett vállalat, egy régóta megoldatlan speciális problémával állt szemben! A külföldi partnereiknek, a kiszálított termékekről egy vonalkóddal ellátott szállítólevelet kellett mellékelnie. Ezt a feledatot csak a szoftverüzemeltető tudta megoldani, több órás munkával. A feladat elvégzéséhez EXCEL táblázatot használtak és egy makró-t, amely a vonalkódot állította elő.

A feladat lényege, hogy olyan programot kell készíteni, amely programot bárki könnyedén tudja használni, és téves adatbevitel esetén is, egyszerűen lehet módosítani. Végeredményként pedig egy vonalkóddal ellátott szállítólevelet nyomtasson, ahol a tételek és mennyiségek már automatikusan kivannak számítva, és minden olyan adat szerepel amely egy hivatalos szállítólevélen előfordulhat.

A megoldás EXCEL táblázatban készült el a Visual Basic segítségével. Sikerült minden egyes lépést automatizálni, így a felhasználónak csak a szükséges mezőket kell kitöltenie és gombnyomásra elkészül a kívánt szállítólevél a vonalkódokkal együtt. A vonalkód előállításáért felelős makrót át kellet programozni a speciális igényeknek megfelelően. Aki dolgozott már vonalkóddal, az tudja hogy több tucat különböző vonalkód létezik, és itt csak egy bizonyos típus szerepelhetett. A kért programot sikerült tökéletesre megszerkeszteni és a mai napig is ezt a táblázatot használják.

A táblázat kezelése egyszerű, azt bárki pár perces gyakorlás után kezelni tudja. A korábbi pár órás munka helyett, most csak pár perc kell a munka elvégzéséhez, így rengeteg munkaidőt takarít meg a szoftverüzemeltető.


Autószerviz - törzsvendég nyilvántartás

/Windows alapú adatbázis kezelő rendszer fejlesztése/

Az autószervizekben gyakori probléma megoldására született a program. A szervizben megforduló autók minden fontos paraméterét, számát tudni kell ahhoz, hogy egy alkatrészt megrendelhessen a szervíz. Ezeket az adatokat legtöbbször csak a forgalmi engedélyből lehet megtudni. Ha a tulajdonos magával vitte, akkor nehézkes lesz az alkatrész rendelés.

A program éppen ezt a problémát hivatott megoldani. Képes minden egyes adatot eltárolni a gépjárművekről, és tulajdonosaikról egyaránt. Így ha a szerviznek alkatrészt kell rendelnie, úgy minden adat rendelkezésre áll a számítógépben. Legközelebbi szerviz alakamával, már el sem kell kérni a forgalmit, hiszen minden egyes adat szerepel már az adatbázisban. Ha a tulajdonos autót cserél, akkor csak a tulajdonoshoz tartozó autó adatait kell törölni vagy módosítani. A program remekül használható telefonregiszterként is, hiszen minden fontosabb adatot tárol a tulajdonosról is. A rengeteg adat között a keresési lehetőség is jól jön.

A program egyszerűen használható, kezelése nem okoz gondot a gyakorlatlan számítógép felhasználónak sem. A program biztonsági adatmentéssel is el van látva, így a rengeteg adat egyszerűen arhiválható.

Ha bővebb információt szeretne a kifejlesztett termékről, kérem keresse az ©InforMan Számítástechnika elérhetőségeit.


Információs rendszer

/Windows alapú információs rendszer fejlesztése,
speciálisan kirakatokba, három érintőgombos kezeléssel/

A házilag olcsón kivitelezett, kirakati interaktív információs rendszerhez készült a következő program.

A kirakatban elhelyezett monitor alatt lévő, három érintőgomb segítségével működő programot kellett kifejleszteni. A rendszer hirdetéseket és hozzá képeket jelenít meg, több szempont szerin csoportosítva, magyar, angol és német nyelven. A rendszert úgy kellett felépíteni, hogy a szoftver üzemeltetője könnyedén fel tudja tölteni adatokkal, valamint a már nem aktuális hirdetéseket könnyen ki is törölhesse, a rendszer meghibásodása nélkül.

Az üzemeltető egy könnyedén használható rendszert kapott, míg az információra kíváncsi túristák egy kellemes egyszerűen használható keretprogramot.

 


Vissza a lap tetejére!